Вплив поздовжньої теплопровідності на динамічні і статичні характеристики пластинчастих теплообмінних апаратів

Автор(и)

  • A A Shevelev
  • V G Pavlova
  • S Yu Abdullin

DOI:

https://doi.org/10.20998/2078-774X.2015.16.13

Ключові слова:

теплообмінний апарат, теплоносій, динаміка, теплопровідність, температура, знімання, крива розгону, алгоритм, постійна часу, різницева схема.

Анотація

Розглядається чисельний метод визначення динамічних і статичних характеристик пластинчатих теплообмінників з противоточної схеми руху теплоносіїв. Чисельний метод розроблено на основі неявних різницевих схем. Наводяться результати багатоваріантних розрахунків перехідних процесів модуля теплообмінника з урахуванням поздовжньої теплопровідності розділової стінки з алюмінію і сталі. Стаціонарне стан теплообмінника і його робочі характеристики розглядаються як закінчення перехідного процесу. В інтервалі прийнятих значень швидкості і температури потоків, товщини розділової стінки, поздовжня теплопровідність впливає на параметри перехідних режимів роботи теплообмінника, для стаціонарних станів цей вплив незначний.

##submission.downloads##

Як цитувати

Shevelev, A. A., Pavlova, V. G., & Abdullin, S. Y. (2015). Вплив поздовжньої теплопровідності на динамічні і статичні характеристики пластинчастих теплообмінних апаратів. Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 1(16), 89–96. https://doi.org/10.20998/2078-774X.2015.16.13

Номер

Розділ

Енергетичні та теплотехнічні процеси й устаткування