Аналіз работоспроможності радіальних підшипників ковзання турбомашин на водяній мастильній рідині

Автор(и)

  • В. В. Рухлінський
  • В. П. Кожевніков
  • О. М. Борисенко

Ключові слова:

підшипник, турбіна, змащування, вода, мастило, електростанція, робота, режим, дослідження, економія, експеримент, теорія, течія.

Анотація

Запропоновано в якості альтернативної змащувальної рідини в опорах ковзання турбін ТЕС та АЕС використовувати воду. Проведені експериментально-теоретичні дослідження радіальних підшипників при змащуванні їх рідиною, яка містить воду. Числові дослідження виконані на основі трьохмірної неізотермічної течії змащувальної рідини в зазорі радіального підшипника з урахуванням теплообміну між змащувальним шаром і елементами підшипника, які його обмежують. Мала в’язкість води обумовлює турбулентний режим течії, що було враховано за допомогою моделі Рейхардта.

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-01-03

Як цитувати

Рухлінський, В. В., Кожевніков, В. П., & Борисенко, О. М. (2016). Аналіз работоспроможності радіальних підшипників ковзання турбомашин на водяній мастильній рідині. Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, (12), 69–76. вилучено із http://etpo.khpi.edu.ua/article/view/56561

Номер

Розділ

Енергетичні та теплотехнічні процеси й устаткування