ОБҐРУНТУВАННЯ ДІАМЕТРА ОБСАДНОЇ ТРУБИ ҐРУНТОВОГО ТЕПЛООБМІННИКА ТА ПОДАЧІ ПОВІТРЯ В НЬОГО - Koviazin, Aleksey (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2018)
Використано попередньо розроблену математичну модель процесу теплообміну між повітрям, що рухається в вертикальному теплообміннику і масивом ґрунту, яка пов’язує між собою енергетичні показники ґрунтового теплообмінника із його параметрами, а також природно-кліматичними умовами. На основі максимізації введеного критерію оптимізації, який назвали енергоозброєністю ґрунтового теплообмінника, обґрунтовано діаметр обсадної труби ґрунтового теплообмінника та об’ємну подачу повітря в нього