ESTABLISHMENT OF THE LAMPSTIC HEATER, WHICH IS USED IN THE FILLED HEATING THERMAL BATTERY - Yurko, Vladimir Vladimirovich; Ganzha, Anton (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2018)
Розглянуто питання використання тепла димових газів для нагріву повітря горіння. Розроблена конструкція петлевого повітронагрівача, що дозволяє працювати на запиленому гріє теплоносії. Наведена порівняльна характеристика схем руху теплоносіїв і обрана оптимальна конструкція, що дозволяє продовжити строк ефективної служби теплообмінного апарату. Пропонована конструкція петлевого повітронагрівача дає можливість не тільки утилізувати вторинне тепло димових газів для нагріву повітря горіння, але і вирішити проблеми, пов’язані з ефективною роботою повітронагрівача на запиленому теплоносії, вловлювати цінну пил металургійних процесів.