КОМПЛЕКСНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ГАЗОТУРБІННОЇ КОГЕНЕРАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ НА БІОГАЗОВОМУ ПАЛИВІ - Chaikovskaya, Eugene Evstafievna (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2018)
АНОТАЦІЯ Запропонована інтегрована система пілтримки температури мережевої води при вимірюванні температури зворотної води та температури газів. Розряд ̶ заряд біогазової установки, відвантаження збродженого сусла та завантаження свіжого матеріалу з використанням теплового насосу, для якого низкькопотенційним джерелом енергії є зброджене сусло, підтримують заряд ̶ розряд газотурбінної когенераційної системи. Прийняття рішень на зміну кількості пластин теплоутилізатора щодо забезпечення підігріву мережевої води забезпечує співвідношення виробництва електричної енергії та теплоти, що при підвищенні товарності біогазової установки до 15% дозволяє знизити собівартість виробництва енергії до 20%. ̶ 30%.