Effect of surface rotation on film cooling efficiency behind holes in the trench - Khalatov, Artem; Panchenko, Nadiia (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2018)
Представлені результати комп’ютерного моделювання ефективності плівкового охолодження за рядом отворів в траншеї в стаціонарних умовах і в умовах обертання в діапазоні зміни параметра вдуву 0,5 ≤ m ≤ 2,0. Показано, що обертання поверхні, що охолоджується, викликає зміщення потоку і піків локальної ефективності плівкового охолодження. Однак, для дослідженої конфігурації вплив заданих параметрів обертання на середню ефективність плівкового охолодження незначний.