УДОСКОНАЛЕННЯ МОДЕЛІ ТЕПЛОГІДРАВЛІЧНОГО РОЗРАХУНКУ МУЛЬТІПАЛИВНОГО КОТЕЛЬНОГО АГРЕГАТУ - Kavertsev, Valerii Leonidovich; Dyahiliev, Vadym Oleksandrovych; Esipenko, Tatyana Oleksiyvna (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2018)
Метою даної статті є створення напряму до розробки комплексної програми розрахунку мультіпаливних котельних агрегатів. У статті пропонується вдосконалення моделі теплогідравлічного розрахунку мультіпаливного котла. Представлений варіант логічної блок-схеми теплового розрахунку мультипаливного котельного агрегату з урахуванням його системи сепарації. Цю блок-схему можна буде використовувати для розробки варіантів конструкцій мультипаливних котельних агрегатів за допомогою програмних комплексів в комп’ютерному середовищі. Розроблені рішення можуть бути застосовані при розробці перспективних конструкцій мультипаливних котельних агрегатів, здатних працювати в широкому діапазоні експлуатаційних навантажень.