Сучасні централізовані системи теплопостачання на базі теплоелектроцентралей - Pobirovsky, Yury (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2020)
Розглянуто особливості сучасних централізованих систем теплопостачання на базі ТЕЦ, які використовуються в європейських країнах. Приведено устаткування та його технологічні властивості, яке забезпечує ефективну, надійну та тривалу роботу, екологічну безпеку систем теплопостачання. Зроблені висновки по елементам системи теплопостачання, а саме, котельному, турбінному і теплофікаційному обладнанню ТЕЦ, системі транспорту теплоносія, пристроям споживача теплоти, і особливостям їх експлуатації.