Сучасні рішення по реконструкції газовідвідних трактів конвертерів, що працюють на металургійних підприємствах в Україні - Єфімов, Олександр; Каверцев, Валерій; Жидецький, Олександр (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2021)
В статті описані результати модернізації газовідвідного тракту котла-утилізатора, що встановлений в схемі газо-очищення конвертерних газів на металургійних підприємствах. Представлено два варіанта схем газо-очищення конвертерних газів та порівнюються характеристики котла – утилізатора старої і модернізованої конструкції. Наведена описова частина мінімально можливої реконструкції енергетичного обладнання, виконано порівняння характеристик обладнання модернізованого котла-утилізатора в порівнянні з конструкцією старого котла-утилізатора.