Модернізація анаеробного біореактору для установки очищення стічної води - Мельник, Вікторія; Воробйова, Ольга; Остапенко, Наталія (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2021)
Розроблено нову конструкцію теплообмінного пристрою анаеробного біореактора з іммобілізованими мікроорганізмами для забезпечення необхідного температурного режиму роботи біореактора. Дана конструкція біореактора може забезпечувати необхідний ступінь очищення стічної води при значно менших витратах коштів на будівництво, експлуатацію та матеріально-енергетичні ресурси. Для наглядності конструктивних особливостей було спроєктовано біореактор з площинним завантаженням в програмному комплекті SOLIDWORKS та побудовано математичну модель процесів анаеробного очищення стічних вод.