Мобільні теплові акумулятори - Демченко, Володимир; Коник, Аліна; Фалько, Володимир (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2021)
Стаття присвячена актуальним питанням пов’язаним із постачанням теплоти мобільними тепловими акумуляторами. А саме, проведено аналіз поточного стану системи централізованого теплопостачання, визначено основні та потенційні проблеми. Обґрунтовано актуальності застосування теплового акумулювання в системах теплозабезпечення. Розглянуто основні технічні й технологічні аспекти застосування мобільних теплових акумуляторів. А також представлено приклади реалізації мобільних теплових акумуляторів в світі та Україні.