Зменшення викидів NOx, шляхом ступеневого спалювання палива - Логвинюк, Максим; Новаківський, Євген (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2021)
В статті розроблена математична модель розрахунку утворення оксидів азоту по висоті топки котла, при різних розподіленнях теплового навантаження в топочній камері. Наведені результати надають можливість визначити сумарну кількість утворених оксидів азоту в котлі, та надають можливість забезпечувати екологічні показники котла при регулювання концентрації повітря по ярусах пальників.