Вплив дійсних режимів роботи теплофікаційної турбіни Т-100/120-130 на відпуск тепла й електроенергії - Shubenko, O L; Babenko, O A; Goloshchapov, V N; Kozlokov, O Yu (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2015)
Розглянуто режими експлуатації енергоблоків № 1 і № 2 з теплофікаційними турбінами Т-100/120-130 ПАТ «Харківська ТЕЦ-5» та проаналізовано їх вплив на відпуск тепла й електроенергії споживачеві відповідно температурного графіка тепломережі в різні періоди року. Показано, що відпуск теплової енергії енергоблоком визначається температурним потенціалом сітьової води та ії витратою, кількість тепла залежить від температурної різниці між прямою та зворотною магістраллю.