Дослідження енергетичних характеристик плазмового генератора для стабілізації термо-акустичних процесів в камерах згоряння - Serbin, S I; Kozlovskiy, A V; Vilkul, S V (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2015)
Стаття присвячена питанню стабілізації термо-акустичних процесів у камерах згоряння газотурбінних двигунів використанням плазмотрона постійного струму. Представлені результати експериментальних досліджень плазмотрона постійного струму, призначеного для зниження акустичної нестійкості в камерах згоряння. Отримана вольт-амперна характеристика плазмового генератора для різних витрат плазмоутворюючого повітря. Визначена зона стійкого горіння дуги плазмотрона для стабілізації термо-акустичних процесів в камерах згоряння.