Удосконалення аеродинамічних трактів парогазової установки - Mazurenko, A S; Arsiry, V A; Arsirij, E A; Kravchenko, V I (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2015)
Розглянуто можливість збільшення потужності ГТУ за рахунок удосконалення аеродинамічних трактів. Розроблено проект і виконана модернізація тракту окислювача енергоблоку ПГУ-250 Молдавської ДРЕС з газовою турбіною ГТ-35, яка показала істотний резерв збільшення потужності за рахунок зниження протитиску за газовою турбіною, шляхом коригування геометрії тракту скидання окислювача від газової турбіни в котел. Удосконалення аеродинаміки виконується фізичним моделюванням методом візуальної діагностики структури потоків.