Оптимальні параметри дифузорів трактів відборів парових турбін - Lapuzin, A V; Subotovich, V P (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2015)
На основі результатів експериментального дослідження на великомасштабному статичному стенді визначено оптимальні геометричні параметри дифузорних трактів відборів в діапазоні зміни відносної витрати у відбір від 15 % до 40 %. Розглянуто вплив площі відвідного патрубка на рівень втрат. Наведено апроксимаційні залежності, що дозволяють визначити втрати як у бездифузорних конструкціях, так і в трактах, які відрізняються параметрами дифузора