Методика та результати дослідження теплообміну при різному орієнтуванні високотемпературної поверхні, яка охолоджується диспергованою водою - Peresylkov, A R (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2015)
Представлена методика та результати дослідження теплообміну при охолодженні високотемпературної поверхні диспергованою водою, яка подається на локальний тепломір знизу-догори. Щільність зрошення поверхні тепломіра вимірювалась з використанням рахунково-імпульсного метода. В дослідах виключалось попадання на виступаючий тепломір «вторинних» капель та плівки води, поступаючих з сусідніх ділянок поверхні. Встановлено, що при відсутності «баластної води» різне орієнтування зрошуваємої поверхні не впливає на результати, а теплозйом залежить тільки від щільності зрошення.