Вплив ККД елементів блоку перетворювання енергії на ефективність циклу модульної ЯЕУ з газоохолоджувальним гелієвим реактором - Khalatov, A A; Severin, S D; Donyk, T V (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2015)
Виконано розрахунок термодинамічного циклу блоку перетворення енергії модульної ядерної енергетичної установки з високотемпературним гелієвим реактором тепловою потужністю 250 МВт в режимі вироблення електроенергії та в комбінованому режимі. Представлений аналіз впливу ККД компресора високого і низького тиску, гелієвої турбіни і ступеня регенерації теплоти на ефективність циклу ядерної енергетичної установки.