Течія без осевої симетрії крізь решітку турбомашини, що обертається, на поверхні S2 - Subotovich, V P; Yudin, A Yu (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2015)
Розглянуто відносну сталу течію ідеального газу крізь решітку, що обертається, осевої турбомашини. Поверхні течії S2 являються скрученими довільним чином поверхнями. Використовується циліндрова система координат, однак вектор швидкості потоку однозначно визначений не трьома проекціями на координатні вісі, а тільки двома проекціями на напрями, які однозначно задаються геометрією поверхні течії. Для розрахунку течії без осевої симетрії в шарі змінної товщини одержано точне рівняння кількості руху.