Вплив поздовжньої теплопровідності на динамічні і статичні характеристики пластинчастих теплообмінних апаратів - Shevelev, A A; Pavlova, V G; Abdullin, S Yu (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2015)
Розглядається чисельний метод визначення динамічних і статичних характеристик пластинчатих теплообмінників з противоточної схеми руху теплоносіїв. Чисельний метод розроблено на основі неявних різницевих схем. Наводяться результати багатоваріантних розрахунків перехідних процесів модуля теплообмінника з урахуванням поздовжньої теплопровідності розділової стінки з алюмінію і сталі. Стаціонарне стан теплообмінника і його робочі характеристики розглядаються як закінчення перехідного процесу. В інтервалі прийнятих значень швидкості і температури потоків, товщини розділової стінки, поздовжня теплопровідність впливає на параметри перехідних режимів роботи теплообмінника, для стаціонарних станів цей вплив незначний.