Оптимальна потужність теплового насосу у комбінованих системах теплопостачання для південного регіону України - Balasanian, G A; Klimchuk, A A; Minyailo, M B (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2015)
Розглянуто проблеми впровадження теплових насосів в існуючі системи теплопостачання. Вказані фактори, що впливають на ефективність використання тепла зовнішнього повітря тепловими насосами. Розглянуто обмеження використання одноступінчатих теплових насосів в існуючих системах опалення. Наведено результати порівняльного розрахунку техніко-економічних показників використання двох типів теплових насосів комбіновані системи тепло-постачання.