Підвищення економічності паливовикористання в промислових печах - Dimitrov, A D; Shramenko, A N; Piadukhov, V A (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2015)
Розглянуто вплив попереднього підігріву матеріалу та підігріву компонентів горіння за рахунок теплоти відхідних газів на економію палива в промислових печах при відомих значеннях коефіцієнта регенерації і коефіцієнта корисно використаної теплоти робочої камери. У висновках зроблені рекомендації щодо вибору доцільного способу внутрішнього використання теплоти відхідних з робочої камери продуктів згоряння з позицій підвищення продуктивності печі та економії палива.