Особливості вибору геометричних кутів входу та кутів встановлення в задачах оптимального проектування осьових турбін - Boiko, A V; Usaty, A P; Barannik, V S (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2015)
Виконано дослідження впливу геометричного кута входу робочих решіток та кута натікання потоку на ефективність активних решіток. Обґрунтована необхідність включення геометричного кута входу в число оптимізованих параметрів при оптимальному проектуванні проточної частини осьових турбін. Приведені графіки залежності коефіцієнта швидкості від кута натікання потоку при різних геометричних кутах входу.