Аеропружні коливання лопаткового вінця турбомашини у тривимірному потоці в’язкого газу - Gnesin, V I; Kolodyazhnaya, L V; Rzadkowski, R; Kolisnyk, O O (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2015)
Представлений метод вирішення зв’язаної аеропружної задачі, що дозволяє прогнозувати амплітудно-частотний спектр коливань лопаток у тривимірному потоці в’язкого газу, включаючи вимушені, самозбудні коливання і автоколивання з метою підвищення економічності та надійності лопаткових апаратів турбомашин. Достовірність розрахункових результатів підтверджується зіставленням з експериментом для 11-й стандартної конфігурації. Чисельний аналіз зв’язаних коливань підтвердив аеродемпфування для даного режиму при взаємодії перших шести власних форм.