Перспективні способи плівкового охолодження: вплив прискорення основного потоку - Khalatov, A A; Borisov, I I; Bezludna, M V; Panchenko, N A; Dashevskyy, Yu J (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2015)
Представлені результати експериментального дослідження по впливу прискорення основного потоку на ефективність плівкового охолодження плоскої поверхні за допомогою систем похилих отворів, розташованих у поглибленнях різної форми, а також системою парних отворів. Прискорення основного потоку знижує середню ефективність плівкового охолодження для всіх досліджених варіантів. Найбільш помітний вплив прискорення потоку проявляється для системи отворів в «кратерах» і системи парних отворів, а для системи отворів в сферичних поглибленнях і в траншеї цей фактор практично не має впливу. Проведено узагальнення даних, запропоновані відносні функції обліку впливу прискорення потоку.