Комплексний метод розрахунку систем охолодження роторів газових турбін - Tarasov, O I; Sang, Tran Cong; Litvinenko, O A; Mihaylova, I A (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2015)
Запропоновано комплексний метод розрахунку систем охолодження газових турбін на основі зрощування методу розрахунку гідравлічних мереж і методу розрахунку течії і теплообміну в \’язкої стисливої рідини. Показана можливість його використання для вирішення практичних завдань охолодження роторів газових турбін, що мають складний конфігурації внутрішніх порожнин. Результати розрахунку свідчать, що обидва методи дають близькі значення параметрів охолоджуючої середовища, при цьому комплексний метод є більш інформативним.