Охолодження парових турбін - Arkadyev, B A (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2015)
Викладено основні принципи охолодження високотемпературних парових турбін та конструкційні рішення, закладені при створенні першої в світі охолоджуваної парової турбіни СКР-100 (Р-100-300), а також деякі результати її експлуатації i висновки з них. Ця турбіна потужністю 100 МВт з початковими параметрами пари близько 30 МПа, 650 С та протитиском 3 МПа, була виготовлена Харківським турбінним заводом у 1961 році и успішно працювала на Каширській ДРЕС до 1979 року, коли була виведена з експлуатації у цілком робочому стані.