Багатокритеріальний синтез систем керування енергоблоку АЕС з використанням лабораторії методів оптимізації OPTLAB - Severin, V P; Nikulina, O M; Lutenko, D A; Bobuh, O Yu (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2015)
Розглянута лабораторія методів оптимізації, яка побудована на принципах модульності, простоти та надійності. Виконаний синтез оптимальних систем керування для ядерного реактора, парогенератора та парової турбіни, а також систем автоматичної підтримки нейтронної потужності та тиску пари перед турбіною для нормальних режимів експлуатації енергоблоку.