Методологія об’єктно-орієнтованої комплексної оптимізації проточних частин потужних парових турбін з урахуванням змінного режиму роботи - Бойко, А. В.; Усатий, О. П.; Авдєєва, О. П. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2014)
Розроблено методологію оптимізації проточної частини потужних парових турбін з урахуванням режимів експлуатації. Представлена нова складна ієрархічна структура оптимізаційної задачі реалізованої в САПР «Турбоагрегат», яка заснована на принципах єдиного інтегрованого інформаційного простору, шляхом додавання нових об \’єктів оптимізації. Для організації ефективного інформаційного обміну процес оптимального проектування реалізовано із використанням рекурсивного обходу рівнів оптимізації.