Оптимізація внутрішньоблокових технологічних процесів теплової електростанції - Дуель, М. .А.; Канюк, Г. І.; Фурсова, Т. .М. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2014)
Розглянуті питання оптимізації внутрішньоблокових технологічних процесів ТЕС для підвищення якості та ефективності роботи систем автоматичного регулювання в реальних умовах експлуатації енергоблоку. Для вирішення оптимізаційних задач проводиться декомпозиція енергоблоку як об’єкта управління. В якості прикладу оптимізації підсистем автоматичного управління енергоблоком розглянута система оптимізації процесу горіння у топці парогенератору ТЕС.