Вплив жорсткості елементів водяній камери конденсатора парової турбіни на відгук від динамічного впливу - Воробьев, Ю. С.; Солохин, М. А.; Губский, А. Н.; . (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2014)
Розраховано напружено-деформований стан (НДС) у водяній камері конденсатора парової турбіни великої потужності при динамічному впливі. Проведена оцінка працездатності водяній камери конкретної конструкції після варіювання жорсткістю її елементів. Отримана формула для плоских стінок, укріплених стяжками, що відображає залежність між НДС в стяжках і геометрією конструкції. Для перевірки універсальності даної залежності були проведені тестові розрахунки