Дослідження робочих процесів камери згоряння ГТД із застосуванням RQL-технології спалювання синтетичного газу - Сербін, С. І.; Гончарова, Н. О. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2016)
Стаття присвячена питанням числового моделювання робочих процесів камер згоряння газотурбінних двигунів, що працюють на альтернативному паливі. Досліджені питання можливості застосування RQL-технології спалювання синтетичного палива і необхідності запровадження конструктивних модифікацій паливоспалюючих пристроїв з метою поліпшення екологічних характеристик існуючих камер згоряння. Концепція RQL камери згоряння представлена стратегією щодо зниження викидів оксидів азоту (NOx) газотурбінних двигунів. Концепція відрізняється високою стабільністю згоряння за рахунок багатої первинної зони.