Рівняння нерозривності для течії в шарі змінної товщини на поверхні S2 - Суботович, В. П.; Юдін, О. Ю. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2016)
Розглянута відносна стала течія ідеального газу крізь робочу решітку осьової турбомашини. Для отримання наближеного розв’язку використовується квазитрехмерный (Q3D) підхід, який у своїй класичній постановці був всебічно розроблений Ч.Х. Ву. Потік розділено на шари поверхнями течії S1 та S2. Поверхні S1 не мають вісі симетрії, яка співпадає з віссю турбомашини. Тривимірна течія на поверхні S2 зведена до двовимірної течії без припущення про те, що течія є вісесиметрічною.