Задачі проектування систем парового охолодження газових турбін - Тарасов, О. І.; Літвиненко, О. О; Михайлова, І. О.; . (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2016)
У статті проведено аналіз можливості застосування водяної пари в якості охолоджувача в системах охолодження газових турбін як альтернатива повітряній системі охолодження. Сформульовано переваги та основні задачі проектування систем парового охолодження газових турбін. На основі аналізу табличних даних побудовані апроксимуючі залежності для густини, питомої теплоємності та інших теплофізичних властивостей водяної пари. Справедливість залежностей обмежена інтервалом тисків і температур, які можливі в системах охолодження турбін. Виконано оцінку ефективності використання пари в якості охолоджувача в системах охолодження газових турбін.