Науково-технічні основи теплоенергетичних процесів термовакуумної сушки вуглецевих матеріалів - Кошельник, В. М.; Кутовой, В. А.; Луценко, А. С. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2016)
Розробка нових енергозберігаючих теплотехнологічних установок є важливою науково-технічною проблемою, пов’язаної з використанням системного підходу до вирішення задач енергозбереження стосовно теплофизическим явищам, реалізованим в теплотехнологічних системах і комплексах. У роботі представлені результати досліджень енергоефективного процесу сушіння та подрібнення бурого вугілля в термовакуумной установці. Наведено розрахунки нагрівального елемента термовакуумной установки. Практична значимість проведених досліджень пов’язана з можливістю створення промислового виробництва нового покоління екологічно чистих енергозберігаючих термовакуумних сушильних установок.