проблеми експлуатації високотемпературних елементів енергетичного та промислового обладнання - Moroz, Oleh Sergiyovich (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2018)
Представлені результати досліджень формування та впливу профілю температур на напружено-деформуваного стану елементів промислового і енергетичного обладнання. В якості досліджуваного елемента котлоагрегатів був обраний патрубок всередині якого протікала вода для охажденія. Розглянуто вплив розподілу температури уздовж патрубка на його стан.