Вплив радіального зазору на втрати з вихідною швидкістю у турбінному ступеню без бандажа - Lapuzin, Alexander; Subotovich, Valery; Yudin, Yuriy; Yudin, Alexander (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2018)
Розглануторезультати експериментального дослідження  впливу радіального зазаору на структуру потоку за ступенем і складові втрат на різних режимах роботи. Показано, що в залежності від усередненого кута виходу потоку зі ступеня в абсолютному русі вихідні втрати можуть збільшуватися , зменшуватися або залишатися незмінними в результаті зміни характеру розподілу уздовж радіуса абсолютної швидкості при зміні зазару. З метою удосконалення методики одновимірного розрахунку запропановано спосіб визначення вихідних втрат з урахуванням радіальної нерівномірності абсолютної швидкості за ступенем.