АЕРОДИНАМІЧНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ ВІСЕРАДІАЛЬНИХ ДИФУЗОРІВ ДЛЯ ОСЬОВОГО КОМПРЕСОРА ГАЗОТУРБІННОЇ УСТАНОВКИ - Yudin, Yuriy; Subotovich, Valery; Lapuzin, Alexander; Malymon, Ivan (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2019)
Виконано розрахункове дослідження аеродинаміки п’яти варіантів вихідних вісерадіальних дифузорів осьового компресору газотурбінної установки ГТ-6–750. Дослідження проведене в широкому діапазоні кутів входу в дифузор компресора зі зміною форми обтічника в кожному варіанті. Розрахунки виконані у програмному комплексі Fluent. За результатами дослідження можна рекомендувати встановити модернізований варіант дифузору і відмовитись від випрямних апаратів для зменшення коефіцієнтів втрат, відривних явищ і зворотних течій.