Застосування комплексної методології для оптимізації проточних частин парових турбін - Avdieieva, Olena; Usatyi, Oleksandr; Palkov, Ihor; Palkov, Sergii; Ishchenko, Oleh (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2020)
В статті викладено ефективність застосування комплексної методології при модернізації існуючих проточних частин парових турбін. Наведена методологія дозволяє збільшити абсолютний ККД на 0,83%, а потужність турбіни на 1,87% за рахунок використання об’єктно –орієнтованого підходу. Використання рекурсивного обходу різних рівнів оптимізації задля обміну інформацією між об’єктами дозволяє знайти оптимальне рішення для великої кількості конструктивних параметрів.