Про вплив на екологічну ефективність централізованих систем теплопостачання - Воінов, Олексаандр; Елькін, Юрій (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2022)
Централізовані системи теплопостачання як складні та відповідальні елементи енергетики є екологічно вельми агресивними. Метою роботи є аналіз стану їх взаємодії з природним середовищем та пошук шляхів вирішення її протиріч. Діючі централізовані системи теплопостачання є низькоефективними, через високий знос їх елементів, особливо котельних установок. Одним із шляхів підвищення їх ефективності, в тому числі екологічності, може бути часткове оновлення. Часткове оновлення всього обладнання вказаних систем дозволяє підвищити рівень його екологічності в цілому.