Розрахунок коефіцієнта тепловіддачі при розвиненому кипінні аміаку в каналі випарника термоплати - Горбенко, Геннадій; Решитов, Едем; Турна, Рустем; Годунов, Артем; Роговий, Євген (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2022)
У статті розв’язували задачу підбору кореляції, яку можна було б використовувати для розрахунку тепловіддачі в циліндричних каналах термоплат, призначених для двофазних систем забезпечення теплового режиму безлюдних космічних апаратів. Для цього було проведено експерименти на двох термоплатах і було показано, що формулу Купріянової можна використовувати на землі та в невагомості для розрахунку коефіцієнтів тепловіддачі під час розвиненого кипіння аміаку в характерному діапазоні параметрів потоку.