Методика розрахунку на міцність кришок, днищ, вузлів та елементів конструкції парогенераторів двоконтурних АЕС з реакторами ВВЕР-1000 - Єфімов, Олександр; Каверцев, Валерій; Ліфшиць, Петро (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2022)
Метою даної статті є представлення послідовності виконання розрахунку на міцність кришок, днищ, вузлів та елементів конструкції парогенераторів двоконтурних АЕС з реакторами ВВЕР-1000. Проведення стислого аналізу існуючих видів розрахунків вузлів та елементів конструкцій парогенераторів АЕС на міцність і надійність Проаналізовано залежність вибору методу розрахунку на міцність від характеру зовнішніх навантажень на елементи та вузли парогенераторів та деформаційну здатність їх конструкційних матеріалів.