Про зниження шкідливого впливу котельних установок на природне середовище - Воінов, Олександр; Елькін, Юрій (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2023)
Сучасне виробництво надає на природне середовище шкідливого впливу. Найістотніша його частина припадає на енергетику, а серед її об’єктів – на котельні установки. Сформувалася актуальна проблема зниження шкідливого впливу котелень на природне середовище. Можливими шляхами її вирішення є здійснення програми часткового, повного або надмірного оновлення парку зношених котлів. У нинішніх умовах повне та надмірне оновлення, що потребують великих ресурсів, є недоступними. Реально здійсненним шляхом вирішення проблеми у найближчій перспективі є часткове оновлення.