Теплогідравлічна ефективність різних способів закрутки потоку - Donyk, T V (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2015)
Виконано узагальнення опублікованих експериментальних даних по теплогідравлічній ефективності та коефіцієнту якості різних способів закрутки потоку. Показано, що різні способи закрутки потоку характеризуються загальним механізмом інтенсифікації теплообміну і описуються єдиною кривої на діаграмах теплогідравлічної ефективності. Запропонований критерій якості забезпечує більш обгрунтоване ранжування і порівняння інтенсифікаторів теплообміну