Методико-алгоритмічне забезпечення функціонування мобільного комплексу з оцінки вібраційного стану енергетичних агрегатів - Efremov, Yu G (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2015)
Описано методико-алгоритмічне забезпечення мобільного вимірювально-діагностичногокомплексу оцінки технічного стану енергообладнання по параметрах вібрації. Програмне забезпеченнякомплексу складається з модулів реєстрації, візуалізації й первинної обробки інформації,автоматизованого контролю вібраційного стану, аналізу вібропараметрів і визначення дисбалансуроторів. Наведено приклад експериментальних досліджень вібраційного стану допоміжного обладнання(димосос Д-25Х2ШБ) енергоблоку. Визначено, що в СКЗ віброшвидкості опор димососа значний вкладвносить низькочастотна вібрація (1–10 Гц).