Оптимізація теплових витрат при виробництві залізобетонних виробів у період ізотермічної витримки в установці ямного типу - Shulgin, Yu V; Zhnitov, Ya V (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2015)
Наведена методика оптимізації використання енергоресурсів на підприємствах будівельної галузі, на яких використовуються традиційні пропарювальні камери ямного типу, або ковпакові камери. Наведені результати дослідження, для уможливлення переходу пропарювальних камер вище наведеного типу в автономний режим теплопостачання в період ізотермічної витримки виробів за допомогою удосконалення шару теплової ізоляції камери. Обраний найбільш доцільний теплоізоляційний матеріал, який можна застосовувати для камер даного типу.