Дослідження аеродинамічних і енергетичних характеристик вихлопного відсіку ЦНТ у діапазоні режимів - Shvetsov, B L; Kozheshkurt, I I; Коnev, V A; Solodov, V G; Khandrimailov, A A (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2015)
Виконано чисельне дослідження аеродинамічних і енергетичних характеристик вихлопного відсіку ЦНТ потужної парової турбіни у складі «останній ступінь ЦНТ – вихлопний патрубок – камера видалення вологи – перехідний патрубок у діапазоні режимів. Дискутуються структура течії і характеристики від режиму. Показано низьку ефективність інжекції в умовах неосьового виходу пари з останнього ступеня.