Управління ресурсом корпусних деталей парових турбін - Chernоusenko, O Yu; Peshko, V A (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2015)
Розрахункове дослідження ресурсних характеристик високотемпературних корпусних елементів парової турбіни дозволяє керувати залишковим ресурсом. Управління залишковим ресурсом забезпечується зміненням режимів експлуатації, удосконаленням теплової схеми, видаленням пошкодженого металу, зміненням конструкції в об’ємах розширеного капітального ремонту обладнання і т.п. Подача гарячої пари сусідніх енергоблоків на передні кінцеві ущільнення ЦВТ і ЦСТ парової турбіни К-200-130 ЛМЗ викличе покращення ресурсних характеристик корпусів високого і середнього тиску більш, ніж на 50 %.