Методи проектування турбін радіально-осевого типу для когенереційної установки ORC, що використовує в якості робочого тіла силікатне масло (MDM) - Klonowicz, P; Rusanov, R; Rusanov, A; Lampart, P; Suchocki, T K; Surwilo, J (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2015)
Описано два методи проектування проточних частин турбін радіально-осьового типу для когонераціонной установки, що працює по органічному циклу Ренкіна, та використовує в якості робочого тіла силікатне масло (MDM). Попереднє проектування проточної частини базується на методі 1D розрахунків та попереднього вибору основних геометричних характеристик. Остаточний доведення геометрії проточної частини включає в себе також методи побудови 3D геометрії і методів 3D розрахунку течії в проточній частині турбіни. Модель 3D турбулентної течії реалізована в програмному комплексі IPMFlow, який є розвитком програм FlowER і FlowER-U та програмному комплексі ANSYS. Наведено приклади розроблених проточних частин турбін енергетичних машин потужністю 100 кВт.