Перспективи застосування гідропарових турбін при освоєнні низькопотенційного тепла промислових і природних вод - Troshenkin, B A; Troshenkin, V B (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2015)
Розглянуто недоліки електростанцій, що використовують різницю температур, води в океані. Запропоновано енергетичну установку з гідропаровою турбіною, що усуває ці недоліки. Дано аналіз термодинамічних циклів з гідропаровою і паровою турбінами. Показано, що пропонована енергоустановка в 2,4 рази ефективніше відомої установки Клода-Бушеро. Для зниження опору трубопроводів плину теплої і холодної води запропоновано додавати в потоки полімери, одержувані на основі газів, що виділяються під вакуумом з морської води. Показано доцільність застосування гідропарових турбін при використанні низкопотенциального тепла конденсаційних електростанцій.